Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!


..::Μέμα Σταθοπούλου ~ Βιογραφικό::..

::ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ::

::ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ::

::ΚΕΙΜΕΝΑ::

::ΝΕΑ::

::ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ::

::Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ::

::ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ!::

::GUESTBOOK::


Η Μέμα Σταθοπούλου γεννήθηκε στις 25 Ιουνίου 1984 και κατάγεται από τα Κρέστενα του Νομού Ηλείας.

Από μικρή αγαπούσε να ασχολείται με θέματα που την βοηθούσαν να εκφράζει τον εσωτερικό της κόσμο και κυρίως τα συναισθήματά της. Ο χορός, η ζωγραφική και η μουσική (αρμόνιο-πιάνο) ήταν οι τρεις κύριες αγάπες και ασχολίες της μέχρι και την Γ΄ Γυμνασίου σχεδόν, οπότε και αναγκάζεται να τις εγκαταλείψει, ώστε να αφοσιωθεί αποκλειστικά στα μαθήματά της.

Ο τελικός βαθμός της στις Πανελλαδικές Εξετάσεις της Γ΄ Λυκείου, της επιτρέπει την εισαγωγή της στην σχολή Ιστορίας και Αρχαιολογίας στα Ιωάννινα. Αμέσως, αποφασίζει να δρομολογήσει την μεταγραφή της για την αντίστοιχη σχολή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, παρά το γεγονός ότι η επιλογή που είχε κάνει δεν της άρεσε. Έτσι, στον δεύτερο χρόνο φοίτησής της στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, αποφασίζει να μεταβεί σε νέα σχολή. Εισάγεται τελικώς στο τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Πολιτισμού στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Έκτοτε, ανακαλύπτει πράγματα που την γοητεύουν. Η δημοσιογραφία είναι το επάγγελμα που επιθυμεί να ασκήσει στο μέλλον και για τον λόγο αυτό, παράλληλα με τις σπουδές της, προσπαθούσε να εισέρχεται σταδιακά στον δημοσιογραφικό χώρο, με διάφορες δουλειές. Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της, εγκαταστάθηκε μόνιμα στον τόπο καταγωγής της και την περίοδο αυτή εργάζεται στην εφημερίδα ΠΡΩΤΗ (Πύργος Ν.Ηλείας) και στον ραδιοφωνικό σταθμό Life 91,6 FM (Πύργος Ν.Ηλείας).

Πριν, εργαζόταν στον τηλεοπτικό σταθμό COSMOS TV (Πύργος Ν.Ηλείας). Επίσης, έχει εργασθεί ως συντάκτρια ύλης στην ηλεκτρονική (online) εφημερίδα e-liberta, με διευθυντή τον κ. Κώστα Τσαρούχα και αρθρογραφούσε στο μουσικό περιοδικό «Νύχτα Live», το οποίο κυκλοφορεί από την δισκογραφική εταιρεία «Alpha Records». Επιπλέον, έγραφε κριτικές ταινιών στο movieworld.gr, ενώ έχει δουλέψει και ως ηχολήπτρια στον ραδιοφωνικό σταθμό Greca Fm, ο οποίος εδρεύει στα Κρέστενα της Ηλείας. Για ένα διάστημα, υπήρξε βοηθός οργάνωσης παραγωγής στο ανέβασμα της κλασσικής τραγωδίας «Βάκχες» του Ευριπίδη από το Θεατρικό Σχήμα Λεωνίδα Λοϊζίδη.

Έχει συμμετάσχει ως εθελόντρια στους Ολυμπιακούς Αγώνες Αθήνα 2004 (συγκεκριμένα στην Αρχαία Ολυμπία), ενώ δύο από τις μεγαλύτερες αγάπες της παραμένουν η μουσική και η συγγραφή ποιημάτων και -προσωπικών κυρίως- μυθιστορηματικών κειμένων.

Η γνωριμία της με τον δημοσιογράφο και μουσικοσυνθέτη Δημήτρη Κατή, ο οποίος πίστεψε στις ικανότητές της, της παραχώρησε συνέντευξη και της άνοιξε τον δρόμο φέρνοντάς την σε επαφή με ανθρώπους του δημοσιογραφικού χώρου - και όχι μόνο!, αποτέλεσε έναν από τους σημαντικότερους σταθμούς στην -ως τώρα- επαγγελματική της πορεία.

Λίγο πριν την γνωριμία της αυτή, ακόμα ένας άνθρωπος που έχει διακριθεί για το ταλέντο και το ήθος του, ο διευθυντής του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου Διονύσης Σιμόπουλος, της δίνει την ευκαιρία να πάρει από τον ίδιο την πρώτη της συνέντευξη και ταυτοχρόνως της προτείνει το κείμενό της, «Γιορτή Σταφίδας Κρεστένων: Παιδικές Αναμνήσεις!», που αφορά σε τοπικό θεσμό της περιοχής από όπου κατάγεται, να φιλοξενηθεί στην ετήσια συλλογική έκδοση «Ηλειακή Πρωτοχρονιά – Ηλειακό Πανόραμα», μεταξύ σπουδαίων κειμένων πνευματικών ανθρώπων με κέντρο αναφοράς την Ηλεία, τον τόπο και τους ανθρώπους της. Το ίδιο κείμενο, είχε την τιμή να δημοσιευθεί τόσο στην εφημερίδα «Πατρίς» (Πύργος Ηλείας), όσο και στην τοπική εφημερίδα του δήμου Σκιλλούντος, «Ο Σύνδεσμος των Σκιλλουντίων».

Ακόμα όμως ένας ταλαντούχος άνθρωπος, με τον οποίο είχε την ευκαιρία να συναντηθεί, είναι ο Άγγελος Βούλγαρης (Agelos για τους φίλους), γνωστός ως τραγουδιστής, πρώην μουσικός παραγωγός στον ραδιοφωνικό σταθμό Atlantis Fm και παραγωγός στην δισκογραφική εταιρεία Alpha Records, ο οποίος -αναγνωρίζοντας το ταλέντο της- συνεργάζεται μαζί της για την δημιουργία κάποιων video clips και παράλληλα την φέρνει σε επαφή με ανθρώπους του χώρου, βοηθώντας την με αυτόν τον τρόπο να μάθει περισσότερα πράγματα κυρίως πάνω σε θέματα που αφορούν τη μουσική.
Συνοπτικά:


Πτυχιούχος τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Και Πολιτισμού Παντείου Πανεπιστημίου.
2 χρόνια φοίτησης στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Κάτοχος ECDL.
Κάτοχος πτυχίου μονόσκαλου αρμονίου.
Κάτοχος τιμητικού διπλώματος ζωγραφικής.
Κάτοχος διπλώματος εθελοντικής συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες Αθήνα 2004.
Κάτοχος πτυχίου Basic Certificate in English (Palso).
Κάτοχος πτυχίου First Certificate in English (Lower, University of Cambridge).
Προετοιμασία επιπέδου Proficiency (Michigan).
Κάτοχος πτυχίου Delf1 & Delf2.


Έχει εργασθεί/εργάζεται ως:

Εφημερίδα ΠΡΩΤΗ (Πύργος Ν.Ηλείας).
Δημοσιογράφος/Παρουσιάστρια Ειδήσεων στον τηλεοπτικό σταθμό COSMOS TV που εδρεύει στον Πύργο του Νομού Ηλείας.
Παραγωγός στον ραδιοφωνικό σταθμό Life 91,6 FM με έδρα τον Πύργο Νομού Ηλείας.
Παραγωγός στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό Electronica Music Radio.
Συντάκτρια Ύλης στην ηλεκτρονική (online) εφημερίδα e-liberta, με διευθυντή τον κ. Κώστα Τσαρούχα.
Βοηθός Οργάνωσης Παραγωγής στο ανέβασμα της κλασσικής τραγωδίας «Βάκχες» του Ευριπίδη από το Θεατρικό Σχήμα Λεωνίδα Λοϊζίδη.
Ηχολήπτρια στον ραδιοφωνικό σταθμό Greca Fm στα Κρέστενα του Νομού Ηλείας.
Αρθρογράφος στο περιοδικό «Νύχτα Live», το οποίο κυκλοφορεί από την δισκογραφική εταιρεία Alpha Records.
Κριτικός ταινιών στο site «MOVIEWORLD».
Υπάλληλος στο Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της Tellas (Εταιρεία σταθερής τηλεφωνίας και internet).
Υπάλληλος στα εκδοτήρια εισιτηρίων ομάδας ποδοσφαίρου (ΠΑΕ Παναθηναϊκός).


Συνεντεύξεις που έχει πάρει::

Διονύσιος Σιμόπουλος – Διευθυντής Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου.
Δημήτριος Κατής – Δημοσιογράφος & Μουσικοσυνθέτης.
Δημήτρης Κοργιαλάς – Τραγουδιστής, Στιχουργός, Μουσικοσυνθέτης (Η δημοσίευση της συνέντευξης έγινε στο MusicHeaven.Gr).
Οδυσσέας Νικολόπουλος – Τραγουδιστής, Στιχουργός, Μουσικοσυνθέτης (Η δημοσίευση της συνέντευξης έγινε στο MusicHeaven.Gr).


Συμμετοχές σχετικές με το περιβάλλον:

Περιβαλλοντική Εκπαίδευση - Κλειτορία.
Περιβαλλοντική Εκπαίδευση - Ζάκυνθος.